Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

2. Τρείς διαφορετικοί τύποι πανοραμάτων και εικονικών περιηγήσεων

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι πανοραμικών φωτογραφιών, τουλάχιστον αξιολογώντας το εύρος του πεδίου που καλύπτουν.

1. Ήδη θα γνωρίζετε τα μερικά πανοράματα (partial panoramas)  από την κλασσική φωτογραφία τοπίου. Ουσιαστικά πρόκειται για ευρυγωνία αποτύπωση που δημιουργείται από την ένωση πολλών εικόνων μαζί. Αυτό το είδος της ευρείας προοπτικής γωνία δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί με μία μόνο λήψη.


2. 360 ° πανοραμικές εικόνες οριζοντίως (360° panoramas), σε ένα πιο προχωρημένο επίπεδο, δεδομένου ότι πρέπει να συλληφθεί το σύνολο του οπτικού πεδίου γύρω σας προς όλες τις κατευθύνσεις. Η πιο απλή εξήγηση για το πώς δημιουργούνται, είναι ότι πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε φωτογραφίες οριζοντίως και να συνεχίσετε να τραβάτε φωτογραφίες μέχρι η πρώτη εικόνα να  συμπίπτει με την τελευταία.

3. Πλήρως σφαιρικά πανοράματα 360 ° (Fully spherical 360° panoramas) είναι οι πανοραμικές εικόνες που είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθούν, ωστόσο αποτελούν τη βάση για την δημιουργία εικονικών περιηγήσεων. Σε αυτό τον τύπο πανοράματος, πρέπει να συλλάβουμε το τοπίο όχι μόνο στην οριζόντια διεύθυνση του κατά 360° , αλλά και στην κατακόρυφη διεύθυνση κατά 180° . Δηλάδη πρέπει να περιλαμβάνουμε την κορυφή και τη βάση του τοπίου.  Τα καλύτερα σφαιρικά 360 πανοραμάτα, έχουν δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο φωτογράφος και ο εξοπλισμός τους να μην είναι ορατός στο πανόραμα.

 Στα επόμενα θα αναλύσουμε πως αυτοί οι τύποι πανοραμάτων δημιουργούνται καθώς και οι αντίστοιχες εικονικές περιηγήσεις.

                                                             

Εικονική περιήγηση - www.panoramics.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου